2009-12-02

Cu gandul la iarna cu zapada de la munte o ramurica de brad "macro"

Cu gandul la iarna adevarata, cu zapada de la munte, astazi am fotografiat o ramurica de brad a bradului din fata institutiei unde lucrez. A fost o dimineata insorita si am avut timp sa-mi setez aparatul pe Prioritate Diafragma, ISO 200, balans alb - soare, diafragma 5,6 - maxima la aparatul NIKON D3000, focalizare "centred weighted average", timp de expunere 1/160. Fotografiei i-am adaugat cadrul in PHOTOSCAPE, am adus nuanta albastruie a bradului usor spre verde in FastStone Image Viewer 3.9 si am redimensionat-o tot in FastStone Image Viewer la dimensiunea standard 800 x 600 pixeli.



6 comentarios:

  1. frumos detaliu... in spiritul Craciunului

    ResponderEliminar
  2. foarte bine ai focalizat si ai creat un bokeh pe masura

    ResponderEliminar
  3. Imi place cum ai incadrat si cum ai pus accentul pe crengutele de brad. Ai prins smecheria cu bokeh-ul. Nu-i asa ca incepe sa-ti placa sa faci fotografii cu noul aparat? cu compactul nu puteai sa te joci cu profunzimea de camp.

    ResponderEliminar
  4. Multumesc Aurora. Da, asa este, imi place sa lucrez cu noul aparat. A mai ramas sa lucrez mai multe rasarituri de soare si apusuri ca sa-mi dau seama cum trebuie sa-l setez cel mai bine, fara blitz, fara zgomot de imagine si incadrari bune si sa-l probez de Anul Nou pe focurile de artificii si noaptea. Am multe de facut cu acest aparat. Dar, incet, incet departe ajung.

    ResponderEliminar
  5. De departe cea mai buna fotografie a ta de pana acum. Iti prinde bine cursul de fotografie, ai facut pasi uriasi. Eu as fi inclinat aparatul un pic spre stanga, astfel incat ramurica clara sa fie catre coltul stanga sus al imaginii.

    ResponderEliminar
  6. focalizat bine si bokeh frumos.bravo!

    ResponderEliminar