2009-12-13

Fotoreportaj "Obiceiuri ale sarbatorilor de iarna" - Muzeul Satului, duminica, 13 Decembrie 2009

Astazi, 13 decembrie 2009, in ciuda frigului de afara mi-am luat "inima in dinti" si aparatul de fotografiat in rucsac si am pornit la Muzeul Satului pentru a vedea si fotografia cum intampina anul nou tinerii si de copiii din: Oltenia - Teleorman, Maramures - Satul Botiza, Moldova - Judetul Iasi, gandindu-ma ca am ocazia unica de a-i fotografia si de a ma bucura de costumele nationale si de dansul ritmat al "Caprei si al Ursului". Mi-a parut rau ca nu am avut 4 maini, doua pentru aparatul de fotografiat si doua pentru a filma cu telefonul mobil, dar, asta a fost, nu am avut "asistent" sau "asistenta" care sa filmeze. Din fotografiile facute am facut o mica selectie. Setarea aparatului a fost urmatoarea: 1) calitate imagine RAW, pentru formatul fotografiei am ales culorile "portret" si  "landscape", fara blitz, ISO incepand de la 200, numarul f 5,6 mm, obiectivul NIKKOR AF-S, 55-200 mm.  Fotografiile au fost transformate in JPG in programul faststone, rama adaugand-o in Photoscape. Fotografiile sunt aranjate in ordinea desfasurarii spectacolului. Iata ce a iesit!!!







   


























6 comentarios:

  1. frumos reportaj, cred ca marea majoritate sunt bine realizate, insa am observat una care este putin arsa, cred ca cea de-a treia fotografie. oricum felicitari pentru reportaj:) asteptam mai multe de genul acestuia

    ResponderEliminar
  2. Felicitari pentru fotografii. Sunt "muncite". Bravo !

    ResponderEliminar
  3. un fotoreportaj reusit... ai surprins momente reprezentative

    ResponderEliminar
  4. Si mie imi placa mult seria, ai surprins cele mai multe dintre obiceiurile romanesti de Craciun, felicitari

    ResponderEliminar
  5. Frumos fotoreportajul, insa la unele cadre nu e curect balansul de alb. Stiu ca ai vrut sa le faci mai calde, insa culorile au iesit "murdare". Se vede ca ai muncit la fotoreportaj. Ai si instantanee, ceea ce ma incanta.

    ResponderEliminar
  6. Ai grija cu supraexpunerea! Momentele sunt placute, bine surprinse.

    ResponderEliminar