2009-12-08

Pornind de la DIETA MEA - MIC DEJUN DIETETIC - fotografiat


Dragi colegi,
Dragi profesori,
Iata prima mea incercare de a fotografia "mancare" proaspat facuta. M-am gandit mult ce sa prepar ca sa conving. Cum tot ceea ce mananc este dietetic, m-am gandit sa va impartasesc experienta mea in materie de slabit si de ... gatit, daca "gatit" se poate numi ceea ce vedeti. Pe data de 11 mai 2009 aveam 79,500 kilograme. Ani de zile am facut sport si am tinut tot felul de diete, dar intotdeauna ma ingrasam dupa ce ajungeam la kilogramele dorite si abandonam dieta. De la o fotografie de-a mea, in care nu mi-am placut, facuta cu telefonul mobil, m-am ambitionat si mi-am schimbat complet felul de a ma alimenta, iar pentru nu a ma imbolnavi de la aerul rece inspirat noaptea, cand ieseam incalzita de la un a dintre salile de fitness din cartierul in care locuiesc, asa cum mi s-a intamplat doi ani la rand in luna februarie, mi-am cumparat doua aparate de fitness, aparate la care exersez acasa. Dieta pe care vi-o dau mai jos este facuta pe baza experientelor mele anterioare, nu de vreun nutritionist anume. La mine a dat rezultate. Am dat jos 6 kilograme si ma mentin. 
Acum revin la fotografiile de astazi, adica la DIETA MEA, facuta in functie de orarul de la serviciu (lucrez intre 8 si 16,00).
Ora 6,30, inainte de a pleca de acasa - 1 felie de paine neagra cu ardei, masline, rosii si o cafea sau ceea ce veti vedea aici sau ... o sa vedeti in fotografiile urmatoare;
Ora 9,30 un mar verde sau orice fel de fruct, mai putin banana, piersica, caisa sau struguri
Ora 12,30 - legume, in general verzi, fierte - fasole verde, mazare, dovlecei, vinete, broccoli, conopida, morcovi, telina cu salata verde, marar, patrunjel;
Ora 15,30 - inainte de a pleca de la serviciu - 50 de grame de nuci sau de alune sau 100 grame piept de pui la gratar sau friptura de porc;
Ora 19,30 sau 20, in functie de ora la care ajung acasa - un iaurt dietetic, o salata verde, ceai din plante
La toate acestea se adauga cel putin doi litri de lichid pe zi, la inceputul dietei foarte mult ceai de papadie pentru ca taie pofta de mancare si purifica. Nu am renuntat la paste fainoase, dar mananc cu masura, numai in prima parte a zilei, adica pana la ora 13,00 si doar 100 de grame de paste integrale. Nu amestec niciodata CARNEA si branza, iaurtul, cu painea, deci PROTEINELE ANIMALE cu GLUCIDELE, adica cu produsele din cereale. Nu am mai mancat absolut deloc CARTOFI, MAMALIGA si OREZ. Nu am mai simtit nevoia. Nu suport sa mananc paine alba. La dulciuri nu am renuntat complet si nici nu recomand, dar daca am mere si pere nu mai simt nevoia de altfel de dulciuri.
Acum, dupa ce v-am vorbit atat de dieta mea, iata cum se face adevaratul ou romanesc: se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de otet. Cand da in clocot se sparge un ou in apa. Se lasa sa fiarba maximum 3 minute. Ceea ce vedeti mai jos este un ou romanesc facut dupa reteta anterioara, deasupra caruia am pus cateva masline taiate, o rosie si un ardei verde. Servetelul pe care este pusa farfuria, este gri inchis,  special cumparat pentru a fotografia feluri de mancare.  Daca doriti sa slabiti nu va luati dupa mine in ceea ce priveste vesela - nu utilizati farfurii portocalii sau rosii pentru ca va creste pofta de mancare, ci aranjati ceea ce pregatiti in farfurii albastre, bleumarin sau chiar negre. Bucataria trebuie zugravita in culori reci, nu pastel tot ca sa taie pofta de mancare.
Fotografiile sunt facute in modul S, cu prioritate de viteza, aceasta fiind 1/40, mod AF-C, focalizare multi-segment, ISO 400, fara blitz, diafragma 5, fotografiile fiind facute in rafala. Aparatul de fotografiat a fost pus pe masa, la acelasi nivel cu farfuria, nu sprijinit cu mana. Lumina a fost naturala plus o lanterna cu bec de kripton de 8 wati.








    

6 comentarii:

  1. bravo Raluca! primele doua chiar sunt reusite.
    A treia nu prea ma inspira.
    tot asa

    RăspundețiȘtergere
  2. mie ultima imi place cel mai mult. cred ca si eu o sa iau o pauza de masa si poate pun in aplicare reteta:)
    toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Andreea, multumesc Tiberiu, multumesc Valentina. Comentariul lui Tiberiu m-a facut sa rad cu pofta. Pentru ultima fotografie am luat model de la felul in care sunt fotografiate felurile de mancare la Restaurantul "Vatra@ din Bucuresti, langa sediul fostului ziar "Informatia Bucurestiului", in prezent ziarul "Libertatea", pe strada Brezoianu, pe partea stanga. De fiecare data cand am fost cu turisti straini la Restaurantul "Vatra" au fost super-incantati de faptul ca preparatele erau fotografiate (doar fotografiate de sus, nu din profil pentru a se vedea aburul care iesea din ele) si ei puteau decide ce vor manca pe baza fotografiilor. Raluca Ioana Agasanu, http://ralucaagasanu.blogspot.com.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte reusite prima si a doua. Ai surprins lumina foarte frumos. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru apreciere Alexandru.

    RăspundețiȘtergere