2010-01-16

Afrodita isi pregateste garderoba de primavara - vara - detalii negru si alb

Dragi colegi si dragi profesori,
M-am bucurat sa citesc astazi pe forum ca Ana Moldovan a castigat premiul.
Pe mine m-a cucerit lectia profesorului Catalin Savulescu despre fotoreportajul de nunta - mi-ar place, in primul rand, sa asist la o nunta de la inceput pana la sfarsit la Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti ca sa-mi iau notite despre desfasurarea nuntii de la inceput pana la sfarsit si la un botez tinut tot acolo. De aceea, mi-am facut tema referitoare la detaliile alb si negru.
Am imbracat-o pe Afrodita intr-o fusta neagra, helanca neagra cu maneca lunga, i-am pus fularul negru la gat ca sa nu-i fie frig, peruca blonda pe cap si palaria neagra. Am asezat-o, nici mai mult, nici mai putin, pe birou in camera mea. Bineinteles ca a trebuit sa scot de pe perete o icoana, un tablouas cu un trandafir si ceasul in forma de stea pentru ca imi incurcau cadrul.  Langa ea, am pus o cutie. Peste cutie un dictionar, iar peste dictionar o vaza. Peste toate acestea am pus un umeras cu o bluza alba, un sal - tot alb, subtire, imitatie de voal si o palarie alba din saten.  Am exersat 50 de fotografii cu diverse valori ale numarului F, cu blitz compensat la diverse valori si fara blitz, de aproape si putin mai departat. Am ales ca varianta finala a fotografiei o fotografie facuta cu blitz compensat -0,7, prioritate de diafragma, Numarul F 5,6, viteza de expunere 1/60 secunde. Acum domnii profesori si voi colegi imi veti da verdictul : mi-a reusit? nu mi-a reusit? P.S.


3 comentarios:

  1. felicitari pentru exersari, asa se invata cel mai bine

    ResponderEliminar
  2. raluca, hai sa-ti vand un pont. pune negrul in fata, lumineaza-l corect si albul o sa iasa fara probleme. asa sunt mai putine detalii pe helanca, iar palaria e putin arsa. oricum spor la luicru ca altfel nu se invata.

    ResponderEliminar
  3. eu zic ca ti-a reusit, dar ar trebui sa scapi de unbra aceea din drapta fotografiei.
    Felicitari pt efortul de e creea un cadru asemanator unei nunti. e de apreciat!

    ResponderEliminar