2010-01-08

Arborele de cauciuc

Ce sa fotografiez, ce sa fotografiez? Astazi a fost ceata, n-am prea avut dispozitie sa ies in curte sa "fotografiez" ceata. Pe hol mi-a atras atentia un ghiveci in care era plantat un arbore de cauciuc. L-am vazut, cu ochii mintii, bineinteles, direct in sepia, nu color.
Acum, nu am sa va spun ceea ce puteti gasi si singuri pe Internet despre arborele de cauciuc. Va spun doar ca se cultiva in America Centrala si in Africa de Sud, ca un coleg de serviciu a adus butasul de arbore de cauciuc cu multi ani in urma, cu avionul din Africa de Sud si l-a plantat. Acestui arbore, foarte, foarte decorativ, cu frunze carnoase si foarte lucioase,  ii place solul nisipos, nici prea umed, nici prea uscat, nu suporta canicula, dar nici gerul si sta foarte bine pe holuri, nu in incaperi locuite datorita mirosului de cauciuc ars pe care il degaja. In biroul unde a fost mirosea infiorator a cauciuc, iar daca, din greseala, dupa ce atingeai frunza lui te ai fi frecat la ochi, te-ar fi usturat ingrozitor cu oricat de multa apa te-ai fi spalat dupa aceea.


Mod de lucru: A, prioritate de diafragma, lumina naturala, ISO 1000, Numarul F 4,2, viteza de expunere 1/15, balans de alb automat, masurare centrala. Am scos zgomotul de imagine in Noiseware Community Edition, am redimensionat-o, i-am adaugat rama si am transformat-o in sepia in Photoscape.



Tot in mod A, prioritate de diafragma, de data aceasta numarul F fiind 5,6, am scos zgomotul de imagine in programul de mai sus, lumina naturala, ISO 1600, viteza de expunere 1/15, masurare spot, redimensionat si adaugat rama in PHOTOSCAPE.




Aceleasi date tehnice ca cele de la fotografia anterioara, doar ca viteza de expunere a fost de 1/10, nu de 1/15.

2 comentarios:

  1. cea de a doua imi place cel mai mult din aceasta serie, ai redat foarte bine detaliile de pe frunza

    ResponderEliminar
  2. Felicitari, Raluca! Fotografiile tale sunt din ce in ce mai bune.

    ResponderEliminar