2010-01-20

Biserica Elefterie Nou - de la statia de metrou Eroilor, fotografiata in doua feluri


Pentru inceput cateva cuvinte despre biserica Sfantul Elefterie Nou. Constructia ei a inceput in 1935 si a durat, nici mai mult, nici mai putin, decat pana in anul 1971, deci, 36 de ani pentru ca lucrarile de constructie au fost intrerupte de cel de-al doilea razboi mondial. Banii pentru construirea acesteia au fost stransi din donatii, locuitorii din cartierul Cotroceni donand bani si inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial si dupa aceea. Stilul bisericii, enorme, dupa parerea mea, este neoromanesc, iar arhitectul ei este Constantin Iotzu. Interiorul ei este foarte mare in comparatie cu al altor biserici. Cu toate ca este biserica, datorita istoriei ei "zbuciumate" mie, personal, imi da fiori atunci cand intru inauntru. Este singura biserica din bisericile ortodoxe in care am intrat pana acum care imi creaza o asemenea stare.
Prima fotografie imi reflecta starea pe care o am atunci cand intru inauntru.

 


Mod de lucru - Manual, Numarul F al acestei fotografii 5,6, ISO 200, subexpunere cu -1, balans de alb NEON, viteza de expunere 1/8, distanta focala 200 mm, masurare multi-segment, fara blitz.

Acum voi posta cea de-a doua fotografie, care reflecta un alt fel de a vedea Biserica Elefterie, un fel mai cald.



Mod de lucru: manual. Numarul F al diafragmei 8, ISO 160 - era pus pe automat, viteza de expunere 1/60, expunerea compensatiei -2,33, cu blitz - se vad fulgii de zapada -, blitzul fiind compensat cu -2, masurare centrala. Balansul de alb a fost pus pe AUTOMAT.  Acum justificarea faptului ca am folosit masurarea centrala si nu cea multi-segment. La masurarea multi-segment, chiar daca am folosit blitz-ul pentru a-mi aparea fulgii de zapada in fotografie, acestia nu se vedeau. Am facut cateva incercari inainte de a ma decide sa postez aceasta fotografie.  Singura prelucrare, ca sa zic asa, a fotografiei, a fost redimensionarea in FastStone. Nu am pus nici un fel de rama si nici nu i-am scos zgomotul de imagine pentru a se putea vedea cu usurinta histograma acesteia de catre oricine o va salva in calculatorul personal. Poate totusi, aceasta biserica va inspira candva, cuiva sentimente pozitive, cine stie...




2 comentarios:

  1. Super! A doua imi place mai mult!
    Bv!

    ResponderEliminar
  2. si mie tot a doua imi place foarte mult...e poate putin intunecoasa. oricum bune exercitii!

    ResponderEliminar