2010-02-10

Acelas peisaj in doua variante

Astazi am avut prima vizionare a fotografiilor pentru portofoliu. Din peisajele selectate de mine a ramas doar unul singur in conditiile in care am muncit pe rupte, am citit, am conspectat, am vazut sute de fotografii (peisaje, portrete, abstracte) pe site-ul http://www.photo.net, am iesit sa fac fotografii, am cautat, am studiat.

Il rog pe domnul profesor Catalin Savulescu sa-si spuna parerea asupra peisajului in doua variante postat mai jos. Detaliile tehnice pentru fotografiile de mai jos: mod de lucru MANUAL, timp de expunere 1/2, numarul F al diafragmei 8, masurare multi-segment, distanta focala 18 milimetri.

3 comentarios:

  1. in primul rand trebuie sa refaci balansul de alb, zapada nu este albastra in realitate
    daca vrei sa para mai rece ii aplici un filtru dar sa iti poti da seama ca este facut intentionat si nu din gresala

    ResponderEliminar
  2. Raluca, stiu sigur ca ai muncit mult si ca ai tras foarte tare. Ai facut pasi importanti si mai ai de parcus cu aceasi tenacitate si rabdare o parte din drum. Pe de alta parte stii bine ca este punctat f. mult rezultatul nu cita stradanie ai depus sa ajungi la el.
    Revenind la imagine in primul rind cum spunea si Radu mai sus este albastra. Sufera de un balans de alb necorespunzator.
    Balans de alb pe care il poti rezolva "la pipeta" in Lightroom cum am facut si la curs.
    Al doilea lucru pe care il observ este ca imaginea este putin subexpusa, la fel se poate corija la editare. Cam atit pt. moment. Corecteaza-le si pune-le pe site sa vedem diferenta. Succes Catalin (www.blog.teleobiectiv.ro)

    ResponderEliminar
  3. Multumesc Catalin pentru informatii. Acum, privind-o imi dau seama ca este subexpusa si puteam sa o expun mai mult prin timpul folosit sau prin marirea ISO de la 200 la 400, sau puteam sa stabilesc doar timpul de expunere si diafragma, lasand-o pe ISO automat. Astazi am incercat sa-mi incarc ADOBE LIGHTROOM 2.5. de pe www.download.chip.eu. A fost imposibil. Voi reface fotografia, nu maine, ci sambata. Imi va fi mult mai usor sa o refac, mai ales ca mai sunt 10 zile. Multumesc pentru ajutor.

    ResponderEliminar