2009-12-27

In a treia zi de Craciun - portret de Craciunita



Acum detaliile tehnice ale fotografiei de mai jos: viteza de expunere 1/200, shutter priority, masurare centrala, ISO 1600, fara blitz, numarul F 5,6, obiectiv NIKORR 18-55 mm, adica normal. Fotografia este editata in PHOTOSCAPE - redimensionata, adaugata rama galbena si efectul water colour.
P.S. - din toate fotografiile pe care i le-am facut aceasta expresie am considerat ca i se potriveste cel mai mult, in toate celelalte parandu-mi-se trista, desi zambea. Poate ca era obosita de atatea completat formulare cu studii de piata, nu stiu.

5 comentarios:

  1. nu pot mari fotografia, nu stiu care este cauza

    ResponderEliminar
  2. Eu cred ca fotografia este suficient de mare ca sa poata fi vazuta. Pentru ca evit sa postez fotografii in format prea mic, dar nici nu-mi place sa le postez "extra-large", pentru ca nu-mi mai incape rama fotografiei.

    ResponderEliminar
  3. Raluca nu a spus nimeni sa postezi fotografii la dimensiuni mari, dar 800 de pixeli latura lunga este perfect pentru un blog (tu ai la jumatate)
    daca este prea mica eu nu o pot analiza pentru ca se pierd foarte multe detalii
    dar ceea ce spuneam eu este ca acum, cand dau click pe aceasta imagine nu o deschide in alta fereastra marita, nici la marimea ei actuala

    ResponderEliminar
  4. Imi place filtrul folosit, este un portret de infrumusetare. Eu as mai fi taiat din partea de sus un pic pentru folosirea spatiului mai eficient. La Multi Ani! si fotografii exceptionale la anul!

    ResponderEliminar
  5. Iti multumesc Aurora pentru comentarii. Eu, cum ma vezi, ma tin tare cu portretele - nu-mi place sa alerg pe coclauri dupa peisaje. Prefer se alerg acasa pe aparatul twist and shape, la caldurica. Imi car, aproape zilnic, aparatul de fotografiat cu mine in caz ca vad vreun loc - peisaj urban, care merita sa fie fotografiat in drumul spre serviciu. Daca sunt in autobuz si vad ceva pe drum, ma dau jos, fotografiez si ma urc din nou, dupa aceea. Bineinteles ca plec la ora 6 - 6,15 de acasa ca sa imi las timp de a face fotografii la rasaritul soarelui. Asa am prins viscolul intr-o dimineata de vineri de acum doua saptamani si am fotografiat in drumul spre serviciu.

    ResponderEliminar