2009-11-22

Trei peisaje, un portret de statuie si o veverita, toate in Herastrau

Va prezint 4 fotografii facute cu aparatul NIKON D3000. Toate 4 sunt facute in Herastrau, duminica 22 Noiembrie.



Fotografie facuta in Modul A, ISO Automat, Peisaje, fara blitz, balansul de alb setat pe soare, un punct la dreapta, galben-rosu.
Prelucrata in FastStone, unde am vazut histograma si in Photoscape.


Tot in Herastrau, si tot duminica, 22 Noiembrie, modul Ghid Avansat, balans alb setat pe soare, doua puncte la dreapta, prelucrata in FastStone si in Photoscape, culoarea originala nu era atat de rosiatica, dar aceasta mi-a placut.







O latura a Pavilionului H din Herastrau. Mod A, Peisaj, balans alb automat, ISO automat, fara blitz, prelucrat in Photoscape si FastStone.






Portretul statuii lui Ludwig Van Bethoven din Herastrau. Mod portret, ISO automat, balans alb soare direct, doua puncte la stanga, dominanta albastru-verde. Prelucrata in FastStone, Photoscape si Paint.Net.



Veverituca este facuta cu teleobiectivul aparatului NIKON D3000, mod "oameni in miscare", balans alb automat, ISO automat, prelucrata in FastStone, Photoscape - unde am incadrat-o in cerc, pentru ca era cam la stanga fotografiei, nu in centru si, la final am prelucrat-o in PAINT.NET.

17 comentarios:

  1. hai ca se vede ca lucrezi. cred ca aveai mai multe imagini bune cu veverita. nu mai lasa ISO pe automat.
    P.S. Scoate data, da foarte urat...

    ResponderEliminar
  2. P.P.S. daca doresti iti pot arata si cum sa folosesti aparatul cel nou.

    ResponderEliminar
  3. in primul rand felicitari ca ti-ai scos jucaria la aer. in al doilea rand iti dau un sfat: scoate data si ora de pe fotografii (in locul respectiv incearca sa-ti pui semnatura). in al treilea rand NU le mai prelucra atat de mult :( unde e naturaletea fotografiilor? cea cu veverita si cu pavilionul nu-mi plac deloc. bafta in continuare

    ResponderEliminar
  4. opaaa... hai ca incepe sa arate a fotografii :))
    prima e super doamna.
    bafta

    ResponderEliminar
  5. Raspuns: nu sunt adepta veveritelor, dar nu am rezistat tentatiei sa nu fotografiez o veverita cu teleobiectivul. Aveam multe fotografii cu veveritele, dar am considerat ca nu este cazul sa le pun pe blog, desi aveau histograma buna. Cladirea rosie a Pavilionului H mi-a placut, am ales-o pentru culoare. Nu sunt adepta prelucrarii intense a fotografiilor, dar nici nu le pot lasa cum le scot din aparat. Cum sa-ti spun, o fotografie scoasa din aparat este ca un text brut, scris de un pasionat intr-ale scrisului. Si asa cum are nevoie povestirea scrisa dintr-o data de cizelare, de corectura, tot asa are nevoie fotografia de editare. Ma refer la o editare minimala. Acum, eu compar programele: PhotoScape, FastStone si Paint.Net, care, desi, sunt gratuite, difera intre ele.
    Pentru John acum: tot citesc din manualul de functionare al aparatului. Nu am inteles ce influenta are ISO in setarea balansului de alb. Inteleg motivele pentru care nu trebuie sa-l las pe automat, dar nu stiu cum sa-l setez mai bine. Da, mi-ar face placere sa ne intalnim sa-mi arati cum sa folosesc mai bine noul NIKON D3000. Eu sunt la cursuri lunea si miercurea de la ora 17,00 la ora 19,00.

    ResponderEliminar
  6. sa-ti traiasca, sa te bucuri de el! bravo!

    p.s. subscriu la faza cu data.

    ResponderEliminar
  7. Da, incep sa se vada diferentele. Cadrele sunt frumoase doar parca saturatia culorilor este un pic cam mare. Am observat ca si fotografiile mai vechi sunt la fel de saturate. Asa iti plac tie?

    ResponderEliminar
  8. Da, asa imi plac mie fotografiile, colorate, poate chiar un pic mai colorate decat in viata reala, pentru a contrabalansa stirile negative din presa si pentru ca numai noaptea vedem in alb si negru.

    ResponderEliminar
  9. foarte frumoasa prima fotografie!
    iamincolors.wordpress.com

    ResponderEliminar
  10. Cu siguranta e si aparatul de vina..dar si artistu'incepe sa isi dea silinta:)si combinate au dat niste fotografii frumoase

    ResponderEliminar
  11. Bravo Raluca! Fotografiile tale arata din ce in ce mai bine!
    Sa folosesti cu placere noul aparat si sa faci fotografii cat mai frumoase!

    ResponderEliminar
  12. frumoase culorile - mai ales in primele 2
    Cat despre veverita albastra nu stiu ce sa zic... e clar altceva... o alta viziune

    ResponderEliminar
  13. bravo raluca!
    primele trei mi se par interesante!

    ResponderEliminar
  14. cu siguranta imaginile sunt din in ce mai frumoase. se pare ca va impacati bine cu D3000:) sa-l stapaniti sanatoasa. toate cele bune

    ResponderEliminar
  15. Va multumesc tuturor pentru aprecieri. Inca o data doresc sa precizez ca mi-am cumparat aparatul NIKON D3000 pentru ca sunt pasionata de portret si mi-a fost efectiv, rusine, in Parcul Carol, cand domnul Feri a tinut lectia de portret, ca nu am avut aparat de fotografiat profesional. Daca as fi stiut ca am nevoie de aparat de fotografiat profesional cand am inceput cursul mi l-as fi cumparat atunci, nu as fi stat 3 sau 4 de la inceperea cursului pentru a mi-l cumpara. Va multumesc inca o data pentru aprecieri. Raluca

    ResponderEliminar
  16. ai spus teleobiectiv... ce obiectiv ai? daca-i cel de 18-55mm ala nu-i teleobiectiv... acela este standard... si eu am D3000 si daca ai vrea ti-as arata niste poze...

    ResponderEliminar
  17. Cand am spus teleobiectiv, este teleobiectiv, adica obiectivul de 55-200 milimetri. Acum caut un grandangular pentru NIKON D3000, ca sa pot cuprind mai mult spatiu, cel de 18-105 mm. Ai inteles?

    ResponderEliminar