2023-08-20

Doar laterala curții Mânăstirii Cernica, solo el lado lateral del patio del Monasterio de Cernica de los alrededores de Bucarest

 Hmmm, bună dimineața, nu așa cum v-am obișnuit, foarte devreme, ci cam târziu pentru că ieri am fost in excursie la Castelul Kalnoky, gorunul din Mercheașa și Cetatea Rupea, toate în Transilvania, România,. Vă voi povesti cu altă ocazie cum a fost călătoria. Acum este despre ziua de 27 mai 2023, excursia la Mânăstirea Cernica, Mânăstirea Snagov, Biserica din Rebegești și Palatul Mogoșoaia, din apropierea Bucureștiului.

Hmmm, bunos dias, nu asi como los acostumbre, muy temprano, sino un poco mas tarde porque ayer, 19 de Agosto, fui de viaje al Castillo Kalnoky, el sesil de Mercheașa y la Fortaleza Rupea, todo esto en Transilvania, Rumania. Voy a contarles en otra ocasion como fue el viaje. Hoy se trata sobre el dia de 27 de Mayo de 2023, excursion en el Monasterio de Cernica, el Monasterio de Snagov, La Iglesia de Rebegești y el Palacio de Mogoșoaia, de los alrededores de Bucarest.

A fost odată ca niciodată o asociație numită Clubul Alpin Floare de Colț din București și un președinte al Asociației numit Vasile Ciobăniță. Asociația mai există și astăzi, președintele asociației NU. Erase una vez una asociacion llamada El Club Alpino El Flor de la Reina de Bucarest y un presedinte de la asociacion llamado Vasile Ciobăniță. La asociacion existe, tambien, hoy en dia, el presidente de la asociacion NO.

Pe atunci nu exista agenția de turism cu care eu, de 1 an de zile, fac excursii scurte în țară, respectiv în România, țara unde m-am născut și locuiesc și în Bulgaria, țara vecină de la sud de România. Por aquel entonces no existia la agencia de viaje con que yo, desde 1 ano, hago cortos viajes dentro del pais, respectivamente en Rumania, el pais donde naci y habito y en Bulgaria, el pais vecino del sur de Rumania.

Mânăstirea Cernica a fost prima oprire din ziua de 27 mai. Am simțit un gol imens gândindu-mă la omul - Vasile Ciobăniță, care a fost președintele asociației Floare de Colț mulți zeci de ani. Cu ei am făcut drumeția care ducea la Mânăstirea Cernica, cu câțiva zeci de ani în urmă. Totul era schimbat la Mânăstirea Cernica. Nu știu dacă am făcut 3 fotografii și acelea cu gândul la omul Vasile Ciobăniță. El Monasterio de Cernica fue la primera parada del dia de 27 de Mayo de 2023. Senti un inmenso vacio pensando al ser humano Vasile Ciobăniță, que fue el presidente de la Asociacion El Flor de la Reina por muchas decadas. Con ellos hice la caminata que llevaba al Monasterio de Cernica, hacia algunas decadas. Todo estaba cambiado al Monasterio de Cernica. No se si hice 3 fotografias alli, y aquellas con el pensamineto al ser humano Vasile Ciobăniță que para mi representa un modelo de guia alpino y guia cultural, de ser humano. Algunas palabras para reir un poco: el nombre de Cernica se traduce en castellano Negrita. Ciornâi significa en ruso negro. Cernica significaria LA NEGRITA, monasterio construido en 1608 por un consejero del Principe Miguel el Valiente de Rumania. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario