2009-11-29

O poarta si un detaliu de la Muzeul Satului, o tufanea si la intoarcerea de la Muzeul Satului

         Cum imi place Maramuresul, am ales sa fotografiez o gospodarie din satul Ieud. Setarea aparatului pentru cele doua fotografii alese pentru gospodaria din Ieud a fost mod A, prioritate de diafragma, balans alb noros. A treia fotografie este o dalie, mod Macro. Cele trei fotografii sunt prelucrate in programul aferent aparatului Nikon D3000, transformate in JPG si apoi adaugata rama neagra in Photoscape.  Ultima fotografie din aceasta serie, ordonata cronologic, dupa ore si minute, este facuta la apusul soarelui, fara blitz, cu teleobiectiv.  Daca ar fi fost sa ordonez fotografiile dupa cum as fi dorit, as fi pus prima fotografie dalia - o floare pentru toti cei ce viziteaza blogul -, apoi celelalte doua fotografii din Muzeul Satului, ultima fiind perechea de indragostiti, dar am ales sa le pun in ordine cronologica, pentru ca asa este corect, in ordine cronologica.










5 comentarios:

  1. Personal, nu cred ca aparatul a expus asa in cazul primelor doua imagini, care sunt cam subexpuse si nu arata foarte bine. Ultima imagine imi place cel mai mult, bravo!
    Oricum se constata un net progres si cum se zice: per aspera ad astra, daca veti edita si veti citi helpul programelor si veti alege si veti invata, imagini exceptionale veti face, desigur.

    ResponderEliminar
  2. Va multumesc pentru apreciere. Eu am ajuns la concluzia ca nu dau randament cand merg cu grupul, ci ca trebuie sa merg singura sa-mi aleg subiectele. Nici eu nu am fost multumita de primele doua imagini, dar le-am postat "din obligatie" fata de faptul ca am fost cu grupul in Muzeul Satului, pentru ca Maramuresul imi place, dar nu mi-a placut alaturarea dintre maronuri si verde. Aparatul in Muzeul Satului, a fost setat pe modul A, prioritate de diafragma, ISO 100 - se poate la NIKON D3000, fara blitz - am pastrat fotografiile in aparat ca sa pot dovedi asta. Un lucru bun pentru mine, totusi, s-a intamplat in Muzeul Satului: mobilizata de domnul Feri si de timp, am gasit doua modele pentru portret si le-am fotografiat. De citit citesc zilnic prospectul aparatului de fotografiat ca sa vad ce la ce se potriveste pentru ca setarile semiautomate, de multe ori dau gres - cel putin in cazul de fata la primele doua fotografii. Ma voi conforma cerintei si voi posta o fotografie la doua trei zile, nu 4 sau 6 fotografii, adica, cu toptanul, o data pe saptamana. Raluca

    ResponderEliminar
  3. nu pot spune decat ca se cunoaste evolutia fata de acum doua luni
    incearca, testeaza, fotografiaza si vei fi pe drumul cel bun

    ResponderEliminar
  4. Se observa intr-adevar o evolutie destul de mare fata de fotografiile anterioare, nu doar ca si calitate a imaginii ci ca si abordare. Acest lucru cred ca se datoreaza si faptului ca la SLR nu mai privesti imaginea prin prizma LCD-ului ci prin ochiul aparatului: vizorul.

    ResponderEliminar
  5. Imi plac foarte mult prima si ultima fotografie.

    ResponderEliminar